Home >> News Media >> For Journalists >> Bankwatch in the media

Bankwatch in the media

Radio Labin | June 15, 2016

Nakon 5 godina kampanje protiv izgradnje štetne termoelektrane na uvozni ugljen Plomin C, ostvarili smo veliku pobjedu! Ministar gospodarstva Panenić izjavio je kako je realizacija ovog projekta zaustavljena. Sigurni smo kako nakon uvjerljivih argumenata protiv izgradnje te okolnosti koje su uslijedile, Vlada nije niti imala drugog izbora nego zaustaviti Plomin C, kažu u priopćenju Greenpeace, Zelena Istra, Zelena akcija i CCE – Bankwatch network.

Agenzia Nova | June 7, 2016

Roma, 07 giu 17:13 - (Agenzia Nova) - I paesi dei Balcani stanno progettando di costruire 2.800 MW di nuove centrali a carbone e 1.166 MW d’impianti eolici nei prossimi cinque anni, in netto contrasto con gli impegni per aumentare la quota di energie rinnovabili: è quanto emerge da un’analisi dell’Organizzazione non governativa Cee Bankwatch Network, network che monitora le attività delle istituzioni finanziarie internazionali, secondo cui il costo di costruzione delle centrali a carbone in programma ammonta a oltre 4,5 miliardi di euro, mentre gli investimenti in progetti eolici è di circa 1,

Oslobodjenje | June 7, 2016

Prema posljednjim podacima organizacije Bankwatch CEE Network, u Bosni i Hercegovini trenutno postoje i rade - ili se pak grade ili imaju dozvolu za gradnju - čak 52 energetska objekta!

Faktor | June 7, 2016

Sa ove četiri elektrane BiH bi stigla na čelo balkanske liste najvećih proizvođača električne energije, ali bi u isto vrijeme ostala daleko od ispunjenja evropskog plana za povećanje učešća takozvane “zelene energije“.

SME Domov | June 1, 2016

Upozorňujú, že predlžovanie životnosti reaktorov sa deje bez splnenia predpísaných bezpečnostných opatrení.

BRATISLAVA. Ochranári v stredu doručili ministrovi životného prostredia Lászlóovi Sólymosovi (Most-Híd) list, v ktorom ho informujú o podľa nich závažnej situácii jadrových reaktorov na Ukrajine a vyzývajú ho, aby konal. Informovala o tom nezisková organizácia Človek v ohrození.
Má vážne finančné ťažkosti

Energia | May 31, 2016

Investičné náklady na výstavbu uhoľných elektrární sa pohybujú na úrovni 4,5 miliárd eur, pričom väčšina pochádza z verejných zdrojov. Projekty veterných parkov si vyžiadajú 1,89 miliárd a postavia ich prevažne súkromní investori.

Monitor | May 30, 2016

Vendet e Ballkanit Perëndimor po planifikojnë të ndërtojnë 2 fabrika të reja të qymyrit dhe të centraleve të erës, në pesë vitet e ardhshme.
Ky vendim, i cili është në kontrast të mprehtë me angazhimet e tyre për të rritur pjesën e energjisë së rinovueshme, njoftohet nga organizata joqeveritare Bankwatch.

Rilindja Demokratike | May 30, 2016

Energjia e importuar për të mbuluar energjinë e konsumuar dhe të papaguar kapi vlerën e 88 milionë eurove në vitin 2015 sipas të dhënave të Entit Rregullator për statistikat e energjisë.

Pjesa më e madhe humbjes u importua nga jashtë. OSHEE harxhoi 77 milionë euro për importin në tregun e jashtëm dhe rreth 13 milionë euro bleu tepricat e KESH që shkuan për mbulimin e humbjeve. Niveli i humbjeve për vitin 2015 u ul në 31.3%. Një vit më parë ato ishin 37.8%, ndërsa në vitin 2013 arrinin në 45%.

РИА Новости Украина | May 29, 2016

Захватив украинский рынок ядерного топлива, Westinghouse не только получил дополнительные доходы, но и экспериментальную площадку для совершенствования собственной продукции, что позволит ей впоследствии выйти на другие европейские рынки.