Home >> News Media >> For Journalists >> Bankwatch in the media

Bankwatch in the media

Oslobodjenje | June 7, 2016

Prema posljednjim podacima organizacije Bankwatch CEE Network, u Bosni i Hercegovini trenutno postoje i rade - ili se pak grade ili imaju dozvolu za gradnju - čak 52 energetska objekta!

Faktor | June 7, 2016

Sa ove četiri elektrane BiH bi stigla na čelo balkanske liste najvećih proizvođača električne energije, ali bi u isto vrijeme ostala daleko od ispunjenja evropskog plana za povećanje učešća takozvane “zelene energije“.

SME Domov | June 1, 2016

Upozorňujú, že predlžovanie životnosti reaktorov sa deje bez splnenia predpísaných bezpečnostných opatrení.

BRATISLAVA. Ochranári v stredu doručili ministrovi životného prostredia Lászlóovi Sólymosovi (Most-Híd) list, v ktorom ho informujú o podľa nich závažnej situácii jadrových reaktorov na Ukrajine a vyzývajú ho, aby konal. Informovala o tom nezisková organizácia Človek v ohrození.
Má vážne finančné ťažkosti

Energia | May 31, 2016

Investičné náklady na výstavbu uhoľných elektrární sa pohybujú na úrovni 4,5 miliárd eur, pričom väčšina pochádza z verejných zdrojov. Projekty veterných parkov si vyžiadajú 1,89 miliárd a postavia ich prevažne súkromní investori.

Monitor | May 30, 2016

Vendet e Ballkanit Perëndimor po planifikojnë të ndërtojnë 2 fabrika të reja të qymyrit dhe të centraleve të erës, në pesë vitet e ardhshme.
Ky vendim, i cili është në kontrast të mprehtë me angazhimet e tyre për të rritur pjesën e energjisë së rinovueshme, njoftohet nga organizata joqeveritare Bankwatch.

Rilindja Demokratike | May 30, 2016

Energjia e importuar për të mbuluar energjinë e konsumuar dhe të papaguar kapi vlerën e 88 milionë eurove në vitin 2015 sipas të dhënave të Entit Rregullator për statistikat e energjisë.

Pjesa më e madhe humbjes u importua nga jashtë. OSHEE harxhoi 77 milionë euro për importin në tregun e jashtëm dhe rreth 13 milionë euro bleu tepricat e KESH që shkuan për mbulimin e humbjeve. Niveli i humbjeve për vitin 2015 u ul në 31.3%. Një vit më parë ato ishin 37.8%, ndërsa në vitin 2013 arrinin në 45%.

РИА Новости Украина | May 29, 2016

Захватив украинский рынок ядерного топлива, Westinghouse не только получил дополнительные доходы, но и экспериментальную площадку для совершенствования собственной продукции, что позволит ей впоследствии выйти на другие европейские рынки.

Crime Russia | May 27, 2016

The case on French company Vinci’s participating in construction of Moscow–Saint Petersburg motorway is to become a legal precedent. The Khimki Forest Defense activists brought the investigating judge Nanter in the exposure of the scheme on withdrawal of Russian public money to various offshore companies.

Vijesti Online | May 27, 2016

Izgradnja novih TE u regionu koštaće najmanje 4,5 milijardi eura, bez troškova proširenja rudnika i deponija šljake i pepela...

Zemlje zapadnog Balkana počele su da ulažu u vjetroelektrane, ali i dalje dominiraju investicije u termoelektrane na ugalj, pokazuje analiza međunarodne organizacije CEE Bankwatch Network. Vlade u regionu, kako se navodi, planiraju gradnju novih TE na ugalj ukupne snage 2800 MW, dok će izgraditi vjetroelektrane ukupne snage svega 1166 MW ...

Democracy & Freedom Watch | May 26, 2016

Tbilisi, DFWatch – Svan campaigners declare that their protests will continue as long as no alternatives to the current project assuming flooding of their native valley are presented.

Police special forces arrested eight activists protesting against the construction of Nenskra Hydropower Plant and released them after imposing financial penalties.